Denní zamyšlení s Písmem

25.10.2019

25. 10. 2019 0:00
Rubrika: Nezařazené

„Jak to, že nedovedete posoudit znamení této doby?“


„Chytráci! Úkazy na nebi i na zemi posuzujete a umíte z nich vyvodit závěry. Jak to, že nedovedete posoudit znamení této doby?“                /Lk 12,56/
 

Ježíš mluvil k zemědělcům, kteří podle oblohy dokázali odhadnout, jaké bude druhý den počasí. Nedokázali ale slyšet v tom, co jim říká, že se blíží Boží království. I dnes k nám Bůh promlouvá a je důležité vnímat Jeho slova v kontextu dnešní doby.
 

1. čtení: Rim 7,18-25
žalm: Žl 119
evangelium: Lk 12,54-59

Zobrazeno 1851×

Komentáře

Matonick

Ježíš vytýká zástupům, ke kterým ve svých kázáních promlouvá, že by už konečně měli správně porozumět znamením , která se jim zjevují. Každý by měl dokázat posoudit to, co je správné, tedy to, co je v jeho životě shodné s Boží vůlí a co je s ní v rozporu. Proč nechtějí porozumět znamením, která koná Ježíš? Kdo nechce rozumět, bude tvrdit, že nerozumí. Jeho tvrzení však není pravdivé, a proto si zasluhuje označení „pokrytec“. Vidí, ale nechtějí! Přijmout Ježíšovo poselství by znamenalo pronést bolestivý soud nad svým dosavadním životem.

Matonick

O jaká znamení se jedná? Nejde jen o Ježíšovy zázraky. Především je to celý Ježíšův životní příběh. On sám je znamením. Kristův kříž je pak největší svátostí Božího zjeven a sebedarování v dějinách lidstva. Bez obrácení k Němu, bez změny smýšlení a bez pokání ale není možné tato znamení přijmout a otevřít se přicházející záchraně.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka