Denní zamyšlení s Písmem

29.10.2019

29. 10. 2019 0:00
Rubrika: Nezařazené

„…Boží království? Je jako kvas, …“


„A dále řekl: „K čemu přirovnám Boží království? Je jako kvas, který žena vmísí do tří měřic mouky, až se všecko prokvasí.“/Lk 13,20-21/

Láska je jako kvasnice – množí se a proměňuje celé těsto. 

1. čtení: Rim 8,18-25
žalm: Žl 126
evangelium: Lk 13,18-21

 

Zobrazeno 1052×

Komentáře

Matonick

V dnešním čtení nám Ježíš vypráví podobenství o kvasu, aby nám vyjevil, jak se rozroste Boží království, o kterém on sám tak horlivě hlásal. Kristus nám dává ponaučení, které se má projevovat i v našem smýšlení a jednání. Všichni si máme uvědomit, jak velkou silou je naděje, která nás zaměřuje k radostné budoucnosti a podpírá nás na našem putování tímto časem. Naděje je božská ctnost, která je velmi těsně spjata s vírou a představuje bránu lásky. Právě naděje je schopna překlenout to, co zakoušíme v tomto slzavém údolí, a je nesmírným obdarováním, které nás očekává v nebeské vlasti.

Matonick

Boží království má svůj počátek v přítomnosti, působení, slovech a skutcích Ježíše. Plnost tohoto Božího království nastane až v okamžiku, kdy Boží Syn předá všechno a všechny Bohu Otci. V Ježíši Kristu dojde k naplnění všech očekávání s Božím království spojených. Církev jakožto mystické tělo Kristovo tedy musí být zárodkem a počátkem Božího království v dějinách. To je také naše poslání a náš úkol. My sami se totiž máme stát oním zrnkem a kvasem, o kterém si dnes čteme v Lukášově evangeliu.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka