Denní zamyšlení s Písmem

3.10.2019

3. 10. 2019 0:00
Rubrika: Nezařazené

„Neberte si měšec ani mošnu ani obuv.“


„Potom určil Pán ještě sedmdesát jiných a poslal je před sebou po dvou do každého města i místa, kam měl sám jít. … Neberte si měšec ani mošnu ani obuv. S nikým se na cestě nepozdravujte.“          /Lk 10,1.4/
 

Zítřejší den je v Božích rukou. Nemá smysl si o něj dělat zbytečnou starost. Důvěřujme Bohu.
 

1. čtení: Neh 8,1-12
žalm: Žl 19
evangelium: Lk 10,1-12

Zobrazeno 1142×

Komentáře

Matonick

Dnešní úryvek z Lukášova evangelia nám vypravuje o tom, jak Ježíš před sebou vyslal už víc jak sedmdesát učedníků, aby hlásali Boží království všude tam, kam chtěl zavítat později on sám. Při plnění tohoto náročného poslání ocitnou se učedníci v opravdu nebezpečných situacích: „Jděte! Posílám vás jako ovce mezi vlky…(Lk 10,3). Nelze tedy tak docela tvrdit, že by Ježíš je jakoby uklidňoval, aby si nedělali zbytečné starosti, že vše je v Božích rukou a že stačí jen důvěřovat Bohu. Z řečeného vyplývá, že Ježíš je spíše varuje, aby si dávali pozor a konali své poslání pokojně a bez použití násilných způsobů.

Matonick

Být jako ovce mezi vlky ukazuje na potřebu notné dávky trpělivosti, opatrnosti a tichosti, kterou se učedníci musí obrnit především v okamžicích odmítnutí, nebo dokonce pronásledování. Tedy já si myslím, že bychom si i my dnes měli pokusit dát si pozor, abychom se zbytečně nevystavovali odvetám od těch, kteří nás křesťany nemají rádi.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka