Denní zamyšlení s Písmem

13.11.2019

13. 11. 2019 0:00
Rubrika: Nezařazené

"Kdo svatě střeží, co je svaté..."


"Kdo svatě střeží, co je svaté, budou uznáni za svaté..."/Mdr 6,10/

Aby na této zemi mohl být život, aby se ze světa nevytratila láska, aby děti měly oba rodiče, aby člověk neztratil důstojnost ani v těžkých podmínkách, ...

Nemůže nám to být jedno. Boží hodnoty je nutné střežit.

1. čtení: Mdr 6,1-11
žalm: Žl 82
evangelium: Lk 17,11-19

 

Zobrazeno 1464×

Komentáře

Matonick

Autor knihy Moudrosti, z níž je vyjmuta věta úryvku o svatosti těch, kteří moudře naslouchají svatým Božím zákonům, se obrací na vladaře tohoto světa. Panovníci by měli pamatovat na skutečnost, že každá oprávněná autorita má svůj původ v Bohu. Panovníci jsou pouze správci , a proto mají sloužit Boží vládě. Proto budou posuzováni podle toho, jak svou službu vykonávali. Služba Boží vládě je ale také službou člověku, který touží žít ve spravedlivě uspořádaném světě a žije v zemi, kde takový pán vládne. Budou ho posuzovat nejen občané této země, kteří Boží hodnoty střeží a hájí, ale bude ho soudit samotný Bůh.

Matonick

Boží soud je naprosto nestranný a spravedlivý. Je přiměřený tomu, jakou míru odpovědnosti ten který od Hospodina dostal. Výzva k moudrosti se tedy nevztahuje pouze na vladaře, ale také na každého člověka, protože každý z nás nese svou část odpovědnosti za to, jak vypadá tento svět.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka