Denní zamyšlení s Písmem

17.11.2019

17. 11. 2019 0:00
Rubrika: Nezařazené

„…nezůstane kámen na kameni…“


„Přijdou dny, kdy z toho, co vidíte, nezůstane kámen na kameni, všechno bude rozmetáno.“       /Lk 21,6/
 

Nestav svůj život na ničem pomíjivém. Naději a víru opři o Pána.
 

1. čtení: Mal 3,19-20
žalm: Žl 98
2. čtení: 2Sol 3,7-12
evangelium: Lk 21,5-19

Zobrazeno 1122×

Komentáře

Matonick

Nejvýraznější myšlenku z úryvku evangelia, vkládá evangelista Lukáš do úst Pánu Ježíši: „Přijdou dny, kdy z toho co vidíte, nezůstane kámen na kameni, všechno bude rozbořeno.“ Často si zakládáme na tom, jak je něco pěkné, obdivujeme krásu toho, co stvořil Bůh nebo vytvořil člověk. Z toho, co zde je, tu však nebude nic věčně. Přijdou dny, kdy všechno zanikne. Ježíš zde mluví zároveň o zkáze chrámu a konci světa. Ježíš nepřímo naznačil, že není důležité vědět, kdy tyto události nastanou, ale být na ně připraven. Co Pán Ježíš uváděl jako známku blížícího se konce, je možné vypozorovat téměř ve všech obdobích dějin.

Matonick

Onen den se opravdu blíží neustále, každou hodinou. Známky konce světa nás však mají silně motivovat, abychom dobře využili čas, který nám zbývá. Strach, který v souvislosti s koncem světa či ze smrti přepadá člověka, je možné vnímat jako nepochopení Božího záměru s námi. Přivést nás navěky k sobě do Božího království. Pán Ježíš nás chce osvobodit od falešných pohledů na naši budoucnost, přimět nás k přijetí skutečnosti a k odevzdání se do rukou Božích.

Matonick

O vývoji náboženských představ, které se týkají posledních věcí člověka (eschatologie) a které se vztahují na osudy jednotlivců po smrti, jako i na závěrečnou budoucnost všeho lidstva blíže na blogu:

O vývoji náboženských představ, které se týkají posledních věcí člověka (eschatologie) a které se vztahují na osudy jednotlivců po smrti, jako i na závěrečnou budoucnost všeho lidstva blíže na blogu:

O vývoji náboženských představ, které se týkají posledních věcí člověka (eschatologie) a které se vztahují na osudy jednotlivců po smrti, jako i na závěrečnou budoucnost všeho lidstva blíže na dnešním blogu:

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka