Denní zamyšlení s Písmem

26.11.2019

26. 11. 2019 0:00
Rubrika: Nezařazené

"...nezůstane kámen na kameni..."


"Když někteří mluvili o chrámu, jak je vyzdoben krásnými kameny a pamětními dary, řekl: „Přijdou dny, kdy z toho, co vidíte, nezůstane kámen na kameni, všechno bude rozmetáno.“/Lk 21,5-6/

Ani z lidského těla, ani z budov, ani ze světa... Hmota se rozkládá a chátrá. Učme se už teď věřit a žít více z duchovních hodnot než jen starostí o majetek a udržování hmotného zajištění. Budeme-li žít se srdcem v nebi, zůstaneme tam. 

1. čtení: Zj 14,14-20
žalm: Žl 96
evangelium: Lk 21,5-11

 

Zobrazeno 1267×

Komentáře

Matonick

Nad tímtéž úryvkem z Lukášova evangelia jsme meditovali ve „Slovu na den“ rovněž 17.11. 2019 včetně komentářů k němu. Neděsme se však. K tomu všemu totiž bude muset dojít před koncem světa, který však hned tak brzy nenastane. ( srov. Lk 21,9). Popis katastrofických a strašlivých událostí, které budou předcházet konci světa, je poměrně podrobný (srov. Lk,10). Mějme však vždy na paměti, že běh lidských dějin je v rukou Páně, a proto ještě má stále každý čas svěřit se do Jeho rukou.

Matonick

Také výpovědi z knihy proroka Daniela, které jsou nám na dnes doporučeny, nám mohou dodat odvahy. Dojde ke zhroucení všech pozemských království a celého kolosu nespravedlivého světa. Zmizí z povrchu země. Kámen, o němž Daniel píše, a který to způsobí, symbolizuje věčné Boží království, jež je od věčnosti připraveno pro Boží spravedlivé. Nemáme se tedy čeho obávat.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka