Denní zamyšlení s Písmem

30.11.2019

30. 11. 2019 0:00
Rubrika: Nezařazené

„…hned nechali otce i loď a následovali ho.“


„A jak šel odtamtud dál, uviděl jiné dva bratry - Zebedeova syna Jakuba a jeho bratra Jana, jak na lodi se svým otcem Zebedeem spravují sítě. A povolal je. Oni hned nechali loď i otce a následovali ho.“/Mt 4,21-22/

Když tě napadne, že by ses měl pomodlit, tak to udělej HNED a neodkládej to.

1. čtení: Rim 10,9-18
žalm: Žl 19
evangelium: Mt 4,18-22

 

Zobrazeno 1192×

Komentáře

Matonick

Dnešní úryvek Písma vypráví, jak Pánovo volání změnilo směr života prvních učedníků. Šimon Petr a Ondřej, stejně tak Jakub a Jan uprostřed jejich všední práce slyšeli Ježíšův hlas, zanechali všecko a šli za ním. Povolání učedníků má kořeny v Ježíšově poslání a navždycky mění jejich životy. Učedníci Krista nemají Boží slovo jen poslouchat, ale mají podle něho jednat. Jak ke mně Bůh může promluvit při mé obyčejné každodenní činnosti ? Dokáže mě Bůh oslovit všedním jazykem, kterému rozumím? Při každé modlitbě ke mně přichází Ježíš, pohlíží na mne, vyvolává mě ze zástupu, oslovuje mě třeba i při práci a zve mě k následování. Dokážu pracovat takovým způsobem, že budu zároveň naladěný na zvěst, která mě vede ke spáse?

Matonick

Modlím se: „Ježíši, ukaž mi, co mám opustit, abych mohl být tvým dobrým učedníkem. Nedovol, abych zůstal pozadu a ztratil tě z očí. Drž mě blízko sebe. Díky za chvíle modlitby a za to, že s tebou mohu sdílet svůj čas ihned, kdykoli mne zavoláš. Neboť i já mám své osobní poslání, které jsi mi dal. Denně se modlit, zamýšlet se nad tvým slovem a snažit se být jeho nositelem“.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka