Denní zamyšlení s Písmem

7.11.2019

7. 11. 2019 0:00
Rubrika: Nezařazené

„Když ji (ztracenou ovci) nalezne, vezme si ji s radostí na ramena…“


„Když ji nalezne, vezme si ji s radostí na ramena, a když přijde domů, svolá své přátele a sousedy a řekne jim: ‚Radujte se se mnou, protože jsem nalezl ovci, která se mi ztratila.‘“/Lk 15,5-6/

Bůh má velkou radost z každého hříšníka, který se k Němu vrátí. Nikdo není pro Něho ztracený, ani největší zločinci. Nikdy nebude nic vyčítat.

1. čtení: Rim 14,7-12
žalm: Žl 27
evangelium: Lk 15,1-10

 

Zobrazeno 872×

Komentáře

Matonick

Uvedené dnešní Ježíšovo „Podobenství o ztracené ovci“ z Lukášova evangelia můžeme zařadit mezi tak zvaná podobenství o milosrdenství, protože ty nás uvádějí do tajemství působení milosrdného Boha, jenž přijímá všechny, kdo naslouchají jeho slovu (srov. Lk 15,1). Je dokonce možno říci, že Hospodin je ten první, kdo hledá člověka, aby ho mohl uzdravit a pozvednout. On sám se vydává hledat člověka, který sešel ze správné cesty, který se ztratil. Radost Pána nad jedním obráceným hříšníkem, který znovu k Němu obrací svou tvář, se jistě dotýká i srdce toho, kdo dnešnímu evangeliu naslouchá a kdo udělal zkušenost s Bohem, jenž se vydává, aby hledal, co se zdálo být nenávratně ztraceno. Podobný příběh jsme také ostatně vyslechli při nedělní četbě evangelia o Zacheovi (srov. Lk 19,10).

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka