Denní zamyšlení s Písmem

18.12.2019

18. 12. 2019 0:00
Rubrika: Nezařazené

„…Immanuel, to jest přeloženo Bůh s námi.“


„Hle, panna počne a porodí syna a dají mu jméno Immanuel,‘ to jest přeloženo ‚Bůh s námi‘.“  /Mt 1,23/
 

Bůh se stal našim nejbližším bližním. Nikdo jiný Ti nedá spásu – nikdo Tě tolik nezná a zároveň nedokáže tolik odpustit, uzdravit, narovnat, … žádný člověk Tě nedokáže tolik přijmout jako Bůh.
 

1. čtení: Jer 23,5-8
žalm: Žl 72
evangelium: Mt 1,18-24

Zobrazeno 1634×

Komentáře

Matonick

Na otázku, jak mohl být „Bůh s námi“ a stát se naším bližním, když ho nikdo nikdy neviděl, najdeme odpověď v Písmu. Přece v Kristu se Bůh stal člověkem! Evangelista Jan píše o Ježíši jako o věčném Slovu a „to Slovo bylo Bůh“ (J 1,1) : „A Slovo se stalo tělem a přebývalo mezi námi. Spatřili jsme jeho slávu, slávu, jakou má od Otce jednorozený Syn, plný milosti a pravdy“ (J 1,14). Boží láska se projevila! „Bůh je láska. V tom se ukázala Boží láska k nám, že Bůh poslal na svět svého jediného Syna, abychom skrze něho měli život“ (1 J 4,8-9).

Matonick

Duch svatý skrze anděla oznamuje Josefovi, snoubenci Marie, že dítě, které se narodí Marii, je očekávaný Mesiáš! „Porodí syna a dáš mu jméno Ježíš; neboť on vysvobodí svůj lid z jeho hříchů“ ( Mt 1,21). A to je jednoznačný důvod, který Bůh nám všem sděluje. Staré proroctví Izaiášovo (Iz 7,14) po více než 700 letech nyní anděl vztahuje na Kristovo narození. „Immanuel, to jest přeloženo Bůh s námi“, je Ježíš. Proto se Ježíš narodil, aby zjevil Boží slávu v našem spasení.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka