Denní zamyšlení s Písmem

29.12.2019

29. 12. 2019 0:02
Rubrika: Nezařazené

„…vstaň, vezmi dítě i jeho matku, uprchni do Egypta…“


„Když mudrci odešli, zjevil se Josefovi ve snu anděl Páně a řekl: "Vstaň, vezmi dítě i jeho matku, uteč do Egypta a zůstaň tam, dokud ti neřeknu. Herodes totiž bude po dítěti pátrat, aby ho zahubil."     /Mt 2,13/
 

Nejistotu a strach o vlastní existenci prožívala i svatá rodina. Bůh se o ně dokonale postaral, protože spoléhali jen na Něj.
 

1. čtení: Sir 3,3-7.14-17
žalm: Žl 128
2. čtení: Kol 3,12-21
evangelium: Mt 2,13-15.19-23

Zobrazeno 887×

Komentáře

Matonick

Navážeme na včerejší Slovo na den. Bůh se při záchraně života svého Syna o celou rodinu Josefa, Marie a Ježíše dokonale postaral. Poslal anděla, který se zjevuje Josefovi ve snu, aby mu zjevil Boží vůli. Josef dostává příkaz, aby vzal dítě a jeho matku a uprchl do Egypta (2,13). Útěk a rozumná úvaha nad situací zachraňují dítěti život. Herodova touha po zabití „Ježíše – židovského krále“ je zmařena Boží ochranou. Josef je Božím nástrojem, který pečlivě naslouchá Božímu vedení a všemi silami se snaží zachránit život dítěte. Podle Boží vůle jde Ježíš do Egypta a posléze do Nazareta.

Matonick

Tím vším se naplňuje Boží plán (2,15.23). Josef poslouchá Boha doslovně. Nejvyšším zákonem jeho života je Boží vůle, která mu svěřila toto dítě. Bůh je tím, kdo všechno řídí. Josef je tím, kdo je mu zcela podřízen. Bůh poslal svého Syna jako dítě, které stejně jako všechny děti, je ohroženo mnoha způsoby a je závislé na mnoha službách. Zatímco Josef má pověření chránit život dítěte před vnějším nebezpečím, Marii je svěřen úkol mateřské péče o růst dítěte. Josef a Maria mají různé úkoly, avšak ve středu jejich života je služba Ježíšovi.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka