Denní zamyšlení s Písmem

31.12.2019

31. 12. 2019 0:00
Rubrika: Nezařazené

„Všichni jsme dostali z jeho plnosti.“


„Všichni jsme dostali z jeho plnosti, a to milost za milostí.“/Jan 1,16/

Ježíš přišel, aby nám řekl o svém Otci. On jediný Ho zná takového, jaký doopravdy je. Díky Němu Ho i my můžeme lépe poznávat.

1. čtení: 1Jan 2,18-21
žalm: Žl 96
evangelium: Jan 1,1-18

 

Zobrazeno 1010×

Komentáře

Matonick

Ježíš se narodil jako člověk jen proto, aby dal svůj život za druhé. On je pro nás celoživotním darem a také celoživotní výzvou. Všichni dostáváme z jeho plnosti. Zatímco my dáváme dárky štědře a rádi aspoň jednou za rok na Štědrý večer, jsme obdarováni jeho žitím po celou dobu našeho života i po celou věčnost. Ale jsme jím také vyzýváni, abychom i my zkusili plněji žít pro druhé. Nejen dnes a nejen trochu. Když se nám to bude dařit, budeme rozumět víc Ježíšovi i sobě samým.

Matonick

Rozjímání nad tajemstvím Pánova narození, stává se školou rodinného a bratrského života provázeného pozornou milostí Boží. Mateřská péče Panny Marie, vlídná ochrana svatého Josefa a něžná přítomnost dítěte Ježíše jsou čirým obrazem toho, čím má být každá křesťanská rodina. Svatyní věrnosti, úcty a porozumění, z níž plyne víra, posiluje naděje a oživuje láska. Vše nám předává ze své plnosti Ježíš v jednotě se svým božským Otcem. Jak o tom už bylo zmíněno ve včerejším komentáři.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka