Denní zamyšlení s Písmem

4.12.2019

4. 12. 2019 0:00
Rubrika: Nezařazené

„…vzdal díky, lámal a dával…“


„Potom vzal těch sedm chlebů i ryby, vzdal díky, lámal a dával učedníkům a učedníci zástupům. I jedli všichni a nasytili se; a zbylých nalámaných chlebů sebrali ještě sedm plných košů.“             /Mt 15,36-37/
 

Díky za Tvé dary. Díky, že žijeme v hojnosti. Pomáhej nám, abych se dokázali o to, co jsme od Tebe dostali, také dělit s potřebnými.
 

1. čtení: Iz 25,6-10
žalm: Žl 23
evangelium: Mt 15,29-37

Zobrazeno 2212×

Komentáře

Matonick

Kolem milosrdného Ježíše se shromažďuje množství postižených lidí. Chromí, mrzáci, slepí, hluchoněmí i posedlí. Pohnut lítostí a soucitem se dívá na ty zástupy a vidí ovce bez pastýře, bloudící, opuštěné a zanedbané. Nikoho neodmítá, nikomu neříká, že ho neuzdraví, protože má malou víru, nikdy neříká: „Už dost, nemám čas, jsem unavený, nemám náladu…“ Všichni jsou uzdraveni. A k nim se připojují ještě hladoví. A všichni jsou nasyceni. Co víc ještě k životu potřebují? Co potřebujeme my k přežití, pak také ke kvalitnímu životu a možná i k tomu, abychom mohli dobře zemřít? Zdraví a nasycenost nám umožňuje přežít. Zdá se, že lidem, kteří jsou Ježíšem uzdraveni a nasyceni, již nic nechybí. Z celého Ježíšova příběhu, o kterém jsme četli, však můžeme vysledovat, že tomu tak není.

Matonick

Ježíš sytí, napájí a uzdravuje, aby lidé mohli naplňovat své ještě vyšší, duchovní potřeby. Aby jejich životy dostaly smysl a určení. Aby dny člověka, Ježíšem osloveného, byly prožívané s vděčností a radostí a byl v nich prostor pro lásku a naději. Aby člověk svým životem, Kristem proměněným, ukazoval k dárci života, ke Stvořiteli, k nebeskému Otci a jeho nebeskému království. Ježíš změnil těm uzdraveným i nasyceným životy. Tím však jim jen otevřel cestu. Vytvořil základ, na kterém pak mohou, možná i s naším )přispěním stavět. Ježíš svým uzdravováním a sycením umožňuje člověku odrazit se z přežívání k životu.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka