Denní zamyšlení s Písmem

2.1.2020

2. 1. 2020 0:00
Rubrika: Nezařazené

„Kdo vyznává Syna, má i Otce.“


„Kdo popírá Syna, nemá ani Otce. Kdo vyznává Syna, má i Otce./1Jan 2,23/

Ježíš nás naučil, že Bůh není jen vzdálený a mocný stvořitel. Je to milující Otec, který touží po Tvé lásce stejně jako toužil po lásce syna Ježíše.

1. čtení: 1Jan 2,22-28
žalm: Žl 98
evangelium: Jan 1,19-28

 

Zobrazeno 1510×

Komentáře

Matonick

Ano. Boží láska k nám je nekonečně větší, věrnější a ucelenější než láska jakéhokoli člověka. Bůh Otec, nás miluje do té míry, že dává vlastního Syna pro naši spásu. Bůh je náš Otec, který své děti nikdy neopouští; láskyplný Otec, který je oporou a pomocí, přijímá, odpouští a zachraňuje. Jeho milosrdenství trvá navěky. Laskavá tvář Otce, který je v nebesích, se v plnosti ukazuje v Pánu Ježíši. Poznáme-li jej, můžeme poznat také Otce (srov. Jan 8,19; 14,7). Vidíme-li Jeho, můžeme vidět Otce, protože On je v Otci a Otec je v Něm (srov. Jan 14,9-11). On je „obrazem neviditelného Boha“.

Matonick

Pravý křesťan věří, že s Pánem Ježíšem Kristem máme věčný život, který připravil Ježíš pro ty, kdo Ho poznají a kdo Mu budou věrní. Potřebujeme poznat pravdu o Kristu. Pochopíme to z toho, jak Jan definuje lež. Napsal: „Kdo je lhář, ne-li ten, kdo popírá, že Ježíš je Kristus? To je ten antikrist, který popírá Otce i Syna. Kdo popírá Syna, nemá ani Otce. Kdo vyznává Syna, má i Otce.“ (v.22-23) Lháři vyznávají, že Ježíš není Bohem, že Ježíš nás nemůže zachránit. Křesťan í hříchů“ a smíření všech věcí „jak na nebi, tak na zemi tím, že jeho krví prolitou na kříži zjednává pokoj“ (srov. Kol 1,13-20). Víra v Boha Otce si žádá bez jakýchkoliv výhrad víru v Jeho Syna.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka