Denní zamyšlení s Písmem

28.1.2020

28. 1. 2020 0:00
Rubrika: Nezařazené

„Kdo činí vůli Boží, to je můj bratr, má sestra i matka.“


„Rozhlédl se po těch, kteří seděli v kruhu kolem něho, a řekl: „Kdo činí vůli Boží, to je můj bratr, má sestra i matka.“/Mk 3,34-35/

Opravdové přátelství musí stát na pevném základu – víře - věrnosti, vzájemné lásce, …

1. čtení: 2Sam 6,12-15.17-19
žalm: Žl 24
evangelium: Mk 3,31-35

 

Zobrazeno 2144×

Komentáře

Matonick

Dnešní verše z Markova evangelia popisují to, jak Ježíše hledají jeho matka a příbuzní na místě jeho působení v Galilei. V původním znění se zde hovoří o Ježíšových bratrech. Takto se však tehdy neoznačovali pouze rodní bratři, ale také širší rodina. Ježíšova odpověď vše upřesňuje. Pravou Ježíšovou matkou a jeho bratry jsou všichni ti, kdo jsou kolem Ježíše. Být takovým blízkým příbuzným není otázkou krve ani nějaké zvláštní zásluhy, nýbrž milosti. Konat Boží vůli je možné pro každého a na tomto základě se z člověka stává Boží syn, Ježíšův bratr, sestra a jeho matka.

Matonick

Pane, ty jsi z nás učinil svou rodinu. Pomoz nám, abychom uznávali za bratry a sestry všechny ty, kdo konají vůli Boží, a abychom se přitom nezastavovali pouze u jejich vzhledu, jmen, vazeb a funkcí, které jsou lidským dílem. Hranice tvé rodiny, tvého společenství, tvé církve, a zde nejde jen o přátelství, jsou v nedohlednu a není na nás, abychom je vymezovali zrovna my. Nauč nás tomu, abychom byli opravdovými přáteli s těmi, kteří s námi společně putují k jednotě ve tvé nesmírné lásce.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka