Denní zamyšlení s Písmem

6.1.2020

6. 1. 2020 0:00
Rubrika: Nezařazené

„Uviděli jsme jeho hvězdu na východě…“


„Kde je ten narozený židovský král? Uviděli jsme jeho hvězdu na východě, a proto jsme se mu přišli poklonit.“         /Mt 2,2/
 

Co je Tvojí hvězdou nad Betlémem? Kde hledáš světlo, když ztrácíš víru? Co nebo kdo Ti pomáhá vytrvat na Cestě?
 

1. čtení: Iz 60,1-6
žalm: Žl 72
2. čtení: Ef 3,2-3a.5-6
evangelium: Mt 2,1-12

Zobrazeno 1420×

Komentáře

Matonick

O slavnosti Zjevení Páně („Tří králů“) hledíme na zkušenost mudrců, kteří následováním hvězdy nalézají Světlo. Hvězda, která se jim ukázala na nebi a objevila se nad Betlémem, zažehla v jejich mysli a srdci světlo naděje, které je podněcuje, aby hledali velké Světlo Kristovo. Mudrcové věrně následují světlo, které prostupuje jejich nitro, a setkávají se s Pánem. Cesta mudrců z Východu symbolizuje úděl každého člověka. Náš život je poutí. Cestou jsme osvěcováni světly, abychom nalezli plnost pravdy a lásky, kterou my křesťané rozpoznáváme v Ježíši, Světlu světa.

Matonick

Důležité je bdít a naslouchat Bohu, který k nám neustále mluví. Zvláště naslouchání evangeliu, jeho četba, rozjímání o evangeliu, které se tak stává naším duchovním pokrmem, nám umožňuje setkat se s živým Ježíšem a učinit zkušenost s Ním a Jeho láskou. Má-li křesťanská víra zakořenit v hlubinách naší duše, musí být pevně zakotvena v Písmu svatém. Neúnavný kontakt s Božím slovem upevňuje naši víru v toto Slovo, které se stalo tělem v Synu, jenž je jedno se svým Otcem. A naše „Slovo na den“ nám vytrvat na této cestě do věčnosti k Pánu pomáhá.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka