Denní zamyšlení s Písmem

19.2.2020

19. 2. 2020 0:00
Rubrika: Nezařazené

„…lidským hněvem spravedlnost Boží neprosadíš.“


Pamatujte si, moji milovaní bratři: každý člověk ať je rychlý k naslouchání, ale pomalý k mluvení, pomalý k hněvu; vždyť lidským hněvem spravedlnost Boží neprosadíš.“      /Jak 1,19-20/
 

Je lepší se odevzdat Boží vůli, Boží spravedlnosti a především Boží lásce než se snažit prosadit svoji pravdu nebo se hněvat, když mi druzí křivdí. Vždyť jeho Pravda je ta jediná, která vidí vše správně, i tu záležitost, která se třeba v tu chvíli zdá neřešitelná nebo ztracená.
 

1. čtení: Jak 1,19-27
žalm: Žl 15
evangelium: Mk 8,22-26

Zobrazeno 2594×

Komentáře

Matonick

Základní myšlenkou, kterou čteme z Jakubova listu by mohl být popis různých aspektů “zjeveného slova”. Když je toto slovo do nás Bohem zaseto, má schopnost spasit naše duše, pokud je ovšem přivedeno k tomu, aby se projevovalo v našem jednání. Je-li člověk vnímavý vůči slovu, opatrný v mluvení a váhavý v případě hněvu, pak lze říci, že má pokojné srdce, které je schopné přijmout slovo Pravdy, jež je do nás zaséváno. Přijímané slovo se má stát skutkem. Jsme povoláni, abychom toto slovo zviditelňovali v nás samých tím, že podle něj jednáme, a tak necháváme působit ve svém okolí. Boží slovo do nás bylo již zaseto, je ale ještě třeba působení milosti , abychom dokázali, jak píše Jakub : “získat tu ryzí a bezvadnou zbožnost před Bohem a Otcem a uchovat se neposkvrnění od světa”.

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka