Denní zamyšlení s Písmem

21.2.2020

21. 2. 2020 0:00
Rubrika: Nezařazené

„…ze skutků je člověk ospravedlněn, ne pouze z víry.“


„Jako je tělo bez ducha mrtvé, tak je mrtvá i víra bez skutků. ... Vidíte, že ze skutků je člověk ospravedlněn, a ne pouze z víry!“      /Jak 2,24.26/
 

Křesťanství není jen učení, bohoslužba není jen návštěva kulturní akce, … lásku a víru je třeba žít doopravdy – skutky. 
 

1. čtení: Jak 2,14-24.26
žalm: Žl 112
evangelium: Mk 8,34-9,1

Zobrazeno 1638×

Komentáře

Matonick

V dnešním čtení pokračuje Jakubova úvaha o poměru mezi vírou a skutky. Píše, že víra v Krista nemůže existovat bez toho, že by se projevovala v příslušném způsobu jednání. Víra a odpovídající skutky jsou vzájemně neoddělitelné. Víra, která se projevuje pouze slovy, je nedostatečná. Taková víra je jako tělo bez duše. Jakub zdůrazňuje skutečnosti, že víra nesmí setrvat pouze v teoretické rovině, nýbrž že se musí projevovat v jednání. Učí, že slovo do nás Bohem zaseté, má schopnost spasit naše duše a také, že jsme povoláni, abychom toto slovo zviditelňovali a nechávali působit v sobě I ve svém okolí.

Matonick

Modleme se proto: Bože, daruj nám moudrost srdce, která by nám dovolila pochopit, co je důležité pro naši věčnost. Dej, ať v nás prostřednictvím daru Ducha svatého, zesílí opravdová a upřímná víra, která by nás dokázala navzdory všem světským pokušením a zkouškám vést jako světlo na cestě následování Ježíše, tvého Syna. Je to cesta pokory a služby. Dopřej nám, abychom již nyní mohli okusit radost z přítomnosti ve tvém království lásky ve spojení s Kristem.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka