Denní zamyšlení s Písmem

4.3.2020

4. 3. 2020 0:00
Rubrika: Nezařazené

 „…tak bude i Syn člověka znamením pro toto pokolení…“


„Ninivští mužové povstanou na soudu proti tomuto pokolení a odsoudí ho, protože se na základě Jonášova kázání obrátili, a zde je přece (někdo) víc než Jonáš.“ 

Hledáme zázraky a znamení. Hledejme Ho ve svátostech, v Božím slově, v srdci.

1. čtení: Jon 3,1-10
žalm: Žl 51
evangelium: Lk 11,29-32

Zobrazeno 1157×

Komentáře

Matonick

Když jsme si před dvěma dny (2.3. 2020 Slovo na den) četli a zamýšleli se nad Matoušovým evangeliem “ O posledím soudu” a v něm o příchodu biblické osobnosti “Syna člověka”, který se jako Král posadí na věčný trůn slávy, dospěli jsme přitom k tomu, že : “S touto slavnou postavou ztotožňuje Ježíš sám sebe: on sám přijde na konci dějin, aby se definitivně a viditelně ujal královské vlády”.

Matonick

Pod vedením našich duchovních pastýřů tedy už nehledáme zázraky a znamení jako ono zlé pokolení shromážděné okolo Ježíše, jak o tom píše Lukáš v dnešním čtení o “Znamení proroka Jonáše” (Lk 11,29-32). Dnes si rovněž můžeme vyslechnout z prvního čtení i text o Jonášovi a jeho příběhu, abychom věděli o co tehdy šlo Hospodinovi a Jonášovi při záchraně Ninive. My dnes Syna člověka a tedy Ježíše nemusíme hledat dlouho. Snadno jej nalezneme bez dalších zázraků a znamení i na dnešní mši svaté v kostele.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka