Denní zamyšlení s Písmem

30.4.2020

30. 4. 2020 0:00
Rubrika: Nezařazené

Kdo věří, má život věčný.


Toto je chléb, který sestupuje z nebe, aby ten, kdo ho jí, neumřel. Já jsem ten chléb živý, který sestoupil z nebe. Kdo bude jíst tento chléb, bude žít navěky. A chléb, který já dám, je mé tělo, obětované za život světa. 
                                                 /Jan 6,50-51/

I dnes je Kristův chléb živý. Pramení z něj energie, kterou si nemohu nechat pro sebe. To bych ji umrtvoval.

1. čtení: Sk 8,26-40
žalm: Žl 66
evangelium: Jan 6,44-51

www.vira.cz

Zobrazeno 1494×

Komentáře

Matonick

Ježíšovy výroky (evangelium Jan 6,30-35; „Slovo na den“ 28.4.2020 viz. ), jimiž poukazoval na svůj božský původ: „Já jsem chléb života…“ (v. 35 ) a „sestoupil jsem z nebe“ (v. 38 ), vyvolaly nesouhlas a odpor zástupu, který začíná reptat a staví se k Ježíšovi nepřátelsky. Překročit překážku Kristova lidského původu a uznat jej jako Boha ( v. 42 ) je pro ně příliš těžké. Ježíš se proto vyhýbá zbytečným diskusím s židy a snaží se je přivést k poznání jejich vlastní zatvrzelosti tím, že jim vysvětluje podmínky, za kterých je v něj možné uvěřit. Evangelista Jan nám usnadňuje pochopení problému v následujících verších, které čteme v Písmu ( v. 44 - 45 ). Ovocem je víra, která poslušně přijímá slovo Otce i Syna. Slyšet Ježíše znamená učit se od samotného Otce.

Matonick

Ježíšovým příchodem se všem lidem nabízí spása. Základní podmínkou k tomu je, nechat se Kristem přitáhnout a ochotně naslouchat Slovu života. Evangelista upřesňuje, jaký vztah vládne mezi vírou a věčným životem. Jeho vysvětlení je shrnutím všech ostatních návodů, jak se přiblížit k Ježíšovi. Jedině člověk, který žije ve společenství s Ježíšem, se realizuje a otevírá se k trvalému životu a pravému štěstí. Jedině ten, kdo „jí“ Ježíše, pravý chléb, nezemře. Ježíš, chléb života, dá každému, kdo se jím živí a kdo s vírou přijímá jeho slovo a přizpůsobuje mu svůj život, nesmrtelnost. A to platilo tehdy i dnes. Příležitosti k žití s Kristem a být s ním ve společenství, nám naše církev bohatě nabízí.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka