Denní zamyšlení s Písmem

19.5.2020

19. 5. 2020 0:00
Rubrika: Nezařazené

Uvěř v Pána Ježíše, a dojdeš spásy… 


Kolem půlnoci se Pavel a Silas modlili a zpívali Bohu chvalozpěvy. (Ostatní) vězni je poslouchali. Náhle však nastalo silné zemětřesení, takže se zachvěly základy žaláře. A ihned se rozevřely všechny dveře a všem se uvolnila pouta. 
                                                  /Sk 16,25-26/

V době pronásledování státem docházelo k podobným situacím i u nás. Nebýt věznění, mnozí by se o Kristu nic nedozvěděli.

1. čtení: Sk 16,22-34
žalm: Žl 138
evangelium: Jan 16,5-11

www.vira.cz

Zobrazeno 1554×

Komentáře

Matonick

Apoštol Pavel a Silas na své 2. misijní cestě byli brzy po příchodu do Makedonského města Filipi obžalováni z narušování veřejného pořádku,
bičováni a uvězněni, protože z jedné otrokyně vyhnali zlého věšteckého ducha (Sk 16, 16-24). Ani tehdy se apoštolové nezpronevěřili svému poslání. Celou noc se ve vězení modlili k Bohu a zpívali duchovní písně a ostatní vězňové jim ochotně naslouchali. A když náhle došlo k silnému zemětřesení, spadla vězňům jejich pouta a otevřely se dveře ze žaláře. Vystrašený žalářník padl před Pavlem a Silasem na kolena, uvěřil v zázračnou sílu jejich Boha, pochopil, že jsou Jeho posly a prosil je: „Co mám dělat, abych došel spásy?“ Dostalo se mu jednoznačné odpovědi:“Uvěř v Pána Ježíše.“ Uvěřil a dal se s celou rodinou pokřtít.

Matonick

Věř, to je všechno? Je to skutečně tak jednoduché? Ano. Ale co vlastně znamená „věřit“? Věřit znamená zcela se spolehnout na Ježíše Krista. On položil život a vstal z mrtvých kvůli všem lidem. Ano, tak věř, že jeho zástupná oběť byla vykonána také kvůli tobě. Věřit znamená chtít Krista následovat. Náš život se může ubírat správnou cestou jen, pokud se oddáme jeho vůli. Přijetím víry v Ježíše Krista vstupujeme s Bohem do blízkého vztahu. Žalářník nikdy před tím o Ježíši neslyšel, a tak mu Pavel se Silasem o Pánu pověděli. Kristův příběh ho zaujal natolik, že nechal svolat ostatní obyvatele domu, aby si také oni mohli poslechnout slova věčného života. Všichni novozákonnímu příběhu uvěřili a svěřili se do Kristových rukou.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka