Denní zamyšlení s Písmem

13.7.2020

13. 7. 2020 0:00
Rubrika: Nezařazené

Kdo vás přijímá, mne přijímá… 


Kdo přijme proroka, že je to prorok, dostane odměnu jako prorok; kdo se ujme spravedlivého, že je to spravedlivý, dostane odměnu jako spravedlivý; kdo podá třeba jen číši studené vody jednomu z těchto nepatrných, protože je to můj učedník, amen, pravím vám: nepřijde o svou odměnu. 
                                                /Mt 10,41-42/

Rodiny s mnoha dětmi přijímají samotného Pána! Možná si to ani neuvědomují… Chci na ně hledět s obdivem a uznáním a dle možnosti jim pomáhat.

1. čtení: Iz 1,10-17
žalm: Žl 50
evangelium: Mt 10,34 – 11,1

www.vira.cz

Zobrazeno 1081×

Komentáře

Matonick

Dnešní čtení obsahuje jeden z náročných Ježíšových výroků: následovat ho znamená činit náročná rozhodnutí, z nichž některá se mohou týkat vztahů k našim nejbližším. Ježíš občas používá šokujících slov, aby nás přiměl k zamyšlení nad tím, co říká. Těmto Ježíšovým tvrdým slovům lze rozumět jenom ve světle životní zkušenosti, v níž jsme byli postaveni před dramatické volby, o kterých mluví Ježíš. V hloubi srdce cítím, že má Ježíš pravdu, a mohu se ohlédnout na momenty, kdy jsem kvůli němu zaplatil vysokou cenu, a na chvíle, kdy jsem to nedokázal. Ježíš si nepřeje napětí a rozdělení v rodinách, ale chce, abychom dávali Bohu první místo a přijímali důsledky, které to ponese. Upozorňuje, že musíme usilovat o to, abychom před ním ničemu nedávali přednost.

Matonick

Víme, že jsou chvíle, kdy musíme činit obtížná rozhodnutí, chceme-li se ještě nazývat Ježíšovými učedníky. Ježíš mluví o ceně učednictví a staví před apoštoly výzvu přijmout kříž jako podmínku k jeho následování. Přijetí kříže se děje často skrze malé věci, které konáme. I číše studené vody „jednomu z nepatrných“ má význam přesahující do věčnosti. Možná, že jsem někdy považoval kříž jen za něco, co tíží, nebo za symbol obtíží moderního života, které zakouším. Pane, pomoz mi, abych si uvědomil, že ve všech mých zápasech ty neseš kříž spolu se mnou. Pane, modlím se o milost kráčet kupředu ve víře spolu s tebou tak, že budu poznávat tvou tvář v chudých, trpících a potřebných a že jim budu nabízet pomoc se stejně bezpodmínečnou láskou, jakou miluješ ty mne.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka