Denní zamyšlení s Písmem

15.7.2020

15. 7. 2020 0:00
Rubrika: Nezařazené

Otce nezná nikdo, jenom Syn a ten, komu to chce Syn zjevit.


Velebím tě, Otče, Pane nebe a země, že když jsi tyto věci skryl před moudrými a chytrými, odhalil jsi je maličkým; ano, Otče, tak se ti zalíbilo. 
                                                    /Mt 11,25/


Ježíš naráží na nepochopení znalců Zákona. I dnes je možná chápán víc prostými lidmi než „církevními právníky“.

1. čtení: Iz 10,5-7.13-16
žalm: Žl 94
evangelium: Mt 11,25-27

www.vira.cz

Zobrazeno 1161×

Komentáře

Matonick

V tomto čtení se setkáváme s Ježíšem, který je plný touhy zjevit všem lidem Otcovu vůli a vést je k otevřenosti malého dítěte vůči ní. Nejlepší cestou k poznání Boha je pokora a největší překážkou pýcha. Ježíš jásá, že jeho Otec rozhodl zjevit se maličkým a ne pyšným. Pýcha nás vzdaluje od lásky a poznání Boha, uzavírá nám mysl před Boží pravdou a moudrostí. K lásce a poznání Boha vede skutečná pokora a otevřená mysl. Dětská jednoduchost a pokora jsou půdou, v níž může zakořenit Boží milost. Považuji se za „moudrého a rozumného“, nebo za „maličkého“? Budu prosit o milost nepovažovat se za velkého před Boží velikostí, ale abych byl jako dítě ochotné naslouchat a být překvapený tím, jak a co mi Bůh o sobě říká. Být vděčný za velký dar, že se nám, zvláště maličkým, Otec zjevuje.

Matonick

Ježíš přichází do světa, aby naplnil Otcův záměr, a odhaluje nám, jak je Otec důležitý, přičemž nás vtahuje do vnitřního vztahu s ním. V naprostém odevzdání se Otci nám chce Ježíš ukázat Otcovu lásku a skutečnost, že skrze něj jsme Božími dětmi. Na naší životní cestě Ježíš je vždy po našem boku. Chce nám žehnat a odhalovat Otcovu lásku. Dokážu přijmout dar Boží lásky se stejnou prostotou jako malé dítě, které touží po láskyplném rodičovském objetí? Máme dnes kolem sebe tolik chytrých a vzdělaných lidí! Ale právě tak jako v Ježíšově době se jim někdy může nedostávat pravé moudrosti. Takové porozumění nebo náhled, které Ježíš oceňuje, nikdy nezískám vlastními silami. Tajemství Božího srdce mi odhalí pravidelná modlitba jako komunikace s Bohem, který mě miluje.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka