Denní zamyšlení s Písmem

18.7.2020

18. 7. 2020 0:00
Rubrika: Nezařazené

A v jeho jménu budou národy doufat.


Farizeové se radili, jak by Ježíše zahubili. Protože to Ježíš věděl, odebral se odtamtud. Mnoho jich šlo za ním a všechny uzdravil. Ale nařídil jim, aby ho nerozhlašovali. 
                                              /Mt 12,14-16/

Zatímco se farizeové radí, jak Ježíše zahubit, mnozí jej následují. Jeho opravdovost přitahuje a dodnes uzdravuje. Navzdory těm, kdo se cítí povoláni jej „usměrňovat“.

1. čtení: Mich 2,1-5
žalm: Žl 10
evangelium: Mt 12,14-21

www.vira.cz

Zobrazeno 920×

Komentáře

Matonick

Ve včerejším Matoušově evangeliu jsme četli, jak farizeové vyvolali s Ježíšem vážný „Spor o sobotu“ ( Mt 12, 1-8). V zápětí během téže soboty Ježíš uzdravil v nedaleké synagoze muže s odumřelou rukou. A tu se už farizeové radili, jak Ježíše obžalovat a dokonce jak ho zahubit (Mt 12, 9-14). Ježíš tedy odchází konat své zázraky jinam a uzdravuje všechny ty, kdo jdou za ním. To svědčí o milosrdné Boží lásce, kterou Ježíš na svět přišel hlásat a která je středem a smyslem jeho poslání. Matouš v tom spatřuje naplnění proroctví z Iz 42,1-4, kde je podán obraz Hospodinova Služebníka. Vybraný a poslaný Bohem vykonává své poslání – dát všem národům poznat, jaký je správný vztah mezi lidmi a Bohem. Je to způsob jednání pokojného a skromného Služebníka.

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka