Denní zamyšlení s Písmem

24.7.2020

24. 7. 2020 0:00
Rubrika: Nezařazené

kdo slovo slyší a chápe, u toho přináší užitek


Do trní bylo zaseto u toho, kdo slovo slyší, ale světské starosti a záliba v bohatství slovo udusí, takže zůstane bez užitku. 
                                                    /Mt 13,22/

Já sám zodpovídám za růst Pánova semene. Záleží pouze na mně, jakou půdu připravím pro jeho růst…

1. čtení: Jer 3,14-17
žalm: Jer 31
evangelium: Mt 13,18-23

www.vira.cz

Zobrazeno 966×

Komentáře

Matonick

Podobenství o rozsévači objasňuje, jak je přijímáno Boží Slovo. Ježíš ví, že je Slovo přijímáno v různých stupních – dovoluje se mu vzkvétat a přinášet ovoce, nebo se mu nevěnuje dostatečná pozornost, takže jeho účinek slábne. Boží Slovo se mi dává jako dar. Modlím se, abych umožňoval jeho dobrotě zakořenit ve svém životě a přinášet hojnou úrodu a aby mě přitom vedlo po cestách pravdy a lásky. Když si to podobenství velmi zvolna přečtu, určitě se v některém z jeho čtyř obrazů najdu. Poprosím o stále větší svobodu přijímat Boží slovo jako určené mně přesně tam, kde to nejvíc potřebuji. Všimnu si, kolik dobrého ovoce už Boží slovo v mém životě přineslo a budu prosit, aby mé srdce bylo dobrou půdou, ve které může semeno slova dále růst a nést dobré plody.

Matonick

Je v mém životě „slovo o Božím království“ důležité jako cenný poklad nebo mi ho zastírají nejrůznější jiné zájmy a starosti? Jaké hlasy a hluky světa je přehlušují? Pane, utiš mé srdce, abych tě slyšel! Ježíš mi říká, že má-li mi jeho slovo zakořenit v srdci a nést v mém životě plody, musím mu „rozumět“. Slovo ke mně může promlouvat, dokážu-li mu beze spěchu a uvážlivě naslouchat. Pane Ježíši, ať je pro mne tvé živé a životadárné slovo vždycky na prvním místě. Do mého srdce je denně zaséváno Boží slovo. Jak bych vyjádřil stav svého srdce? Je částečně tvrdé, částečně kamenité, částečně trnité? Poprosím Pána, aby zúrodnil půdu mého srdce, aby bylo svěží a úrodné. Ať si každý den dokážu najít chvíli – jako teď – abych ti naslouchal a uváděl tvé slovo do života.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka