Denní zamyšlení s Písmem

18.12.2020

18. 12. 2020 0:00
Rubrika: Nezařazené

Josefe, synu Davidův, neboj se k sobě vzít svou manželku Marii.


S narozením Ježíše Krista to bylo takto: Jeho matka Maria byla zasnoubena s Josefem. Ale dříve než začali spolu žít, ukázalo se, že počala z Ducha svatého.              /Mt 1,18/

Tím, že Josef přijal svou ženu v požehnaném stavu k sobě, riskoval svou pověst a byl připraven na řeči z okolí. I náš Pán vstupuje do naší společnosti mnohdy „neregulérně“. Snad tím nejsem překvapen.

1. čtení: Jer 23,5-8
Žalm: Žl 72
evangelium: Mt 1,18-24
www.vira.cz

 

 

Zobrazeno 580×

Komentáře

Matonick

Evangelista Matouš popisuje situaci, která nastala už několik měsíců před narozením Ježíše ve vztazích mezi potomkem krále Davida Josefem a jeho snoubenkou židovskou pannou Marií. Jak Josefovi ve snu vysvětlil anděl, počala Marie z Ducha svatého a to podle Božího záměru o příchodu Božího Syna na svět. Josef plně respektuje, že Maria dá světu očekávaného Spasitele, bere si Marii za manželku, prohlašuje dítě za vlastní. Dává Ježíšovi jméno, které charakterizuje jeho poslání, a tak dovršuje Boží vůli. V synu Marie a Josefa k nám přichází sám Bůh a zjevuje se, jak cituje Matouš proroka Izaiáše (srov. v.22-23; Iz 7,14), jako Emanuel, to je „Bůh s námi“.

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka