Denní zamyšlení s Písmem

19.12.2020

19. 12. 2020 14:40
Rubrika: Nezařazené

Neboť hle - počneš a porodíš syna.



V těch dnech žil jeden muž ze Sorea, z kmene Danova, jmenoval se Manoach. Jeho žena byla neplodná a nerodila. Té ženě se zjevil Hospodinův anděl a řekl jí: "Hle, ty jsi neplodná a nerodíš; počneš však a porodíš syna.         /Sd, 13,3/

S příchodem dítěte ukazuje Hospodin svou sílu a moc. Může nás zarazit, že počet dětí ve „vyspělých zemích“ klesá… Boží přítomnost se nesnáší s lidským sobectvím!

1. čtení: Sd 13,2-7.24-25a
Žalm: Žl 71
evangelium: Lk 1,5-25
www.vira.cz

Zobrazeno 599×

Komentáře

Matonick

Vyprávění o narození Samsona z knihy Soudců je v souladu se stylem biblických zvěstování oslavit původ velikých postav dějin spásy. Usnadňuje nám přemýšlet o neustálém a obdivuhodném působení mezi lidmi i o množství darů, kterými Bůh obdařuje ty, kdo s pokorou a důvěrou přijímají jeho Slovo. Bůh si volí osoby pokorné a „slabé“, jak to potvrzuje neplodnost Samsonovy matky a pokročilý věk otce. Dítě se narodí jako Boží dar. Bůh vyžaduje od povolaných, aby s ním plně spolupracovali s věrností jeho láskyplnému plánu. Tento text se stává proroctvím i o narození samotného Mesiáše. Také dějiny našeho života se vyznačují Boží otcovskou péčí a prozřetelností.

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka