Denní zamyšlení s Písmem

23.12.2020

23. 12. 2020 0:00
Rubrika: Nezařazené

Alžbětě se naplnil čas a přišla její hodina: narodil se jí syn.


Posunky naznačovali jeho otci, jaké by mu chtěl dát jméno. On si vyžádal tabulku a napsal: "Jeho jméno je Jan." Všichni se tomu podivili. Ihned se mu uvolnila ústa i jazyk a on mluvil a chválil Boha. /Lk 1,62-64/

Zachariášovi se navrátila řeč, jakmile dal jméno svému dítěti. Když nevěříme v Boží zaslíbení, můžeme mluvit v církvi sebevíc, ale druzí nám neporozumí.

1. čtení: Mal 3,1-4.23-24
Žalm: Žl 25
evangelium: Lk 1,57-66
www.vira.cz

Zobrazeno 715×

Komentáře

Matonick

NAROZENÍ JANA KŘTITELE je název dnešního Lukášova evangelia. Zachariáš a Alžběta byli v pokročilém věku obdarováni novým životem. Skrze zázrak neočekávaného narození dítěte a Zachariášovo dřívější oněmění si lidé mají uvědomit , že Bůh i tu má hlavní slovo. Matka a otec se shodli na jménu Jan, které znamená Boží dar. Každé jméno má významy, naznačující, proč bylo vybráno. A Bůh je ten, kdo určil jméno dítěte a jeho životní dráhu. Jméno „Jan“ má říci, že v něm Bůh projevuje zvláštní přízeň. Když se Zachariáš rozchází se starými vzory jednání a podpoří rozhodnost své ženy Alžběty, nabývá znovu řeči. Pouvažujme nad tím, jak a kdy Bůh prokazuje svou milost nám.

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka