Denní zamyšlení s Písmem

28.12.2020 svátek sv. Mláďátek

28. 12. 2020 0:00
Rubrika: Nezařazené

V Rámě je slyšet hlas, pláč a velké bědování


Když Herodes poznal, že ho mudrci oklamali, velmi i se rozlítil a dal v Betlémě i v celém jeho okolí pobít všechny chlapce do dvou let - podle času, který si zevrubně zjistil od mudrců.      /Mt 2,16/

Chlapci z Betléma nemohli ještě ani mluvit, a přesto vydali svědectví o Kristu. Chci se vyvarovat zbytečných slov. A svědčit svým životem!

1. čtení: 1 Jan 1,5 – 2,2
Žalm: Žl 124
evangelium: Mt 2,13-18
www.vira.cz

Zobrazeno 704×

Komentáře

Matonick

Dnešní „Svátek svatých Mláďátek, mučedníků“ nám říká, že zcela prvními, kteří položili život za Krista, jsou právě ony betlémské děti, které nechal zabít král Herodes Veliký. Udělal to jen proto, aby měl jistotu, že jej nový král židovský nepřipraví o trůn. Tyto děti ovšem neobětovaly svůj život vědomě a dobrovolně jako svědectví víry v Krista, ale byly zbaveny života násilným a krutým způsobem místo Krista. Prostřednictvím vlastní krve, prolité místo Krista, dospěly ke svatosti. Byly jedněmi z prvních, se kterými se Ježíš ihned po své smrti osobně setkal, aby je pozval ke vstupu do věčné radosti. Kéž se za nás přimlouvají, abychom i my došli do plného společenství s naším Pánem Ježíšem Kristem. Svatá Mláďátka betlémská, orodujte za nás!

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka