Denní zamyšlení s Písmem

18.1.2021

18. 1. 2021 0:00
Rubrika: Nezařazené

Mladé víno do nových měchů!


Nikdo nepřišívá záplatu z neseprané látky na staré šaty, jinak se ten nový přišitý kus ze staré látky vytrhne a díra se jen ještě zvětší. A nikdo nenalévá mladé víno do starých měchů, jinak víno měchy roztrhne a přijde nazmar víno i měchy.
/Mk 2,21-22/

Platí stále: nedivme se, že křesťanství trhá naše staré, nevhodné nádoby, měchy, do kterých jej uzavíráme. Je totiž živé a bouřlivé.

1. čtení: Žid 5,1-10
Žalm: Žl 110
evangelium: Mk 2,18-22
www.vira.cz

Zobrazeno 842×

Komentáře

Matonick

V evangeliu přirovnává Ježíš náš život s ním ke svatební hostině. Lidé si všímají rozdílů mezi dvěma druhy náboženství: mezi farizejským zaujetím právními předpisy a Ježíšovým, který káže radostné evangelium. V jeho podobenstvích je království nebeské často hostinou, svatbou, večírkem: místem nesvazované radosti, nikoli těsných pravidel. V Palestině trvala svatební hostina týden. Nejbližší přátelé ženicha a nevěsty mohli být celý týden v jejich společnosti. Jejich znamením je radost. Pozor však. Nové víno ulož jen do nových měchů! Pane, varuješ mě před lpěním na mých zaběhaných cestách a vedeš mě k vnímavosti vůči novému. Dej ať hluboce důvěřuji tvému tvůrčímu Duchu, který tvoří všechno nové.

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka