Denní zamyšlení s Písmem

21.1.2021

21. 1. 2021 0:00
Rubrika: Nezařazené

Ježíš se uchýlil se svými učedníky k moři a velké množství lidu z Galileje šlo za ním.


Tu řekl svým učedníkům, že mají mít pro něho připravenou loďku, aby se na něho (lidé) netlačili. Mnoho jich totiž uzdravil, takže se neduživí hrnuli k němu, aby se ho mohli dotknout.                                    /Mk 3,9-10/

V oné lodičce mohu spatřovat církev. Je i mým úkolem pomáhat a vytvářet podmínky, aby Syn Boží mohl i dnes uzdravovat vše, co je neduživé.

1. čtení: Žid 7,25 – 8,6
Žalm: Žl 40
evangelium: Mk 3,7-12
www.vira.cz

Zobrazeno 901×

Komentáře

Matonick

Evangelista Marek v evangeliu začíná jednou ze zpráv, které zkráceně popisují celou řadu jednotlivých událostí, k nimž došlo v době Ježíšova veřejného působení. Ježíš se na břehu Galilejského moře setkává s velkým množstvím svých nadšených následovníků, s lidmi ze všech koutů země. Dorazili i pohané. Zástupy přichází k Ježíšovi, tajemnému Božímu Synu, který ustanovuje své nové společenství jako znamení přicházejícího Božího království. Lidé chtějí naslouchat Ježíši a být od něho uzdraven. Neví, kdo Ježíš ve skutečnosti je. Slyšeli však o jeho zázračné činnosti. Tlačí se k Ježíši, který musí ustoupit na připravenou loďku. V závěru zprávy Ježíš umlčuje zlé duchy. I oni jsou přítomni. Ti se ovšem Božího syna právem obávají.

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka