Denní zamyšlení s Písmem

1.2.2021

1. 2. 2021 0:00
Rubrika: Nezařazené

Ježíš a jeho učedníci se přeplavili na druhý břeh moře do gerazenského kraje.


„Co je ti po mně, Ježíši, synu Boha nejvyššího? Zapřísahám tě při Bohu, netrap mě!“ Ježíš mu totiž řekl: „Nečistý duchu, vyjdi z toho člověka!“                                   /Mk 5,7-8/

Zlo můžeme i dnes rozeznat podle toho, jak mocně se vzpouzí Božímu působení. Kéž máme dar rozlišování a odvahu poslat zlo tam, kam patří!

1. čtení: Žid 11,32-40
Žalm: Žl 31
evangelium: Mk 5,1-20
www.vira.cz

Zobrazeno 667×

Komentáře

Matonick

Ježíš je vítězem nad silami zla. Toto téma se jako červená nit vine celým Markovým evangeliem. Zopakujme si tedy nutně, co jsme o této mimořádné Ježíšově moci četli ve včerejším Slovu na den. I v dnešním úryvku z Písma je to vyjádřeno velmi zřetelně. Z živého vyprávění, v němž se setkáváme s celou řadou podrobností, je patrné, že v pozadí stojí svědectví přímého svědka dané události, která v něm zanechala nesmazatelný dojem. Ježíš má moc vysvobodit člověka z velkého počtu zlých duchů, kteří v něm přebývají. Dramatičnost situace tohoto postiženého je zřejmá v okamžiku, kdy Ježíš vykazuje zlé síly do stáda vepřů. Jeho exorcismus osvobozuje posedlého a navrací mu zdraví. Satan ví, že nemá východisko.

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka