Denní zamyšlení s Písmem

14.8.2022

14. 8. 2022 0:00
Rubrika: Nezařazené

Nesmírné je množství těch, kteří se na nás dívají!


Myslete na toho, který snesl, když mu hříšní lidé prudce odporovali, abyste neumdlévali a vnitřně neochabovali. Vždyť jste v boji proti hříchu ještě nekladli odpor až do krve.
                                       (Žd 12,3-4)

Ne všichni Kristovo poselství chtějí přijmout. To si musím uvědomit, když žiji v rozdělené společnosti. Důležité je obstát mezi těmi, kdo se na nás dívají a Krista dobře reprezentovat…

1. čtení: Jer 38,4-6.8-10
Jeruzalém je po dvacet let sužován Babyloňany. Vždy se ale z jejich nadvlády vysmekl. Proto přitáhne obrovská armáda krále Nabuchodonosora a rok obléhá Jeruzalém (587 př. Kr.). Jde o bytí a nebytí. Prorok Jeremiáš ví, že jediná záchrana je vzdát se, a veřejně to hlásá. To ale vládní úředníci nechtějí slyšet!
Žalm: Žl 40
Příběh prvního čtení pokračuje a Jeremiáše ze studny zachrání pohan Ebedmelech. Bůh se o svého proroka postaral!
2. čtení: Žid 12,1-4 
Akcent závěrečných kapitol listu Židům se zaměřuje na povzbuzení. Ježíš jako pravý velekněz stojí přímo před Otcem a přimlouvá se za nás, jak autor vysvětloval v několika předchozích kapitolách. To odstraňuje všechny překážky v cestě za Bohem.
evangelium: Lk 12,49-53
Ježíš začal 12. kapitolu slovem o odvaze k následování, kritizoval ulpění na majetku a připojil výzvu k bdělosti. Jeho posláním není uhladit stávající poměry, ale přináší něco radikálně nového. Kristovu spásu lze pouze přijmout nebo odmítnout.
www.vira.cz

Zobrazeno 442×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka