Denní zamyšlení s Písmem

22.7.2020 Svátek sv. Marie Magdalény

22. 7. 2020 0:00
Rubrika: Nezařazené

„Viděla jsem Pána!“


Ježíš jí řekl: „Ženo, proč pláčeš? Koho hledáš?“ Ona myslela, že je to zahradník, a proto mu řekla: „Pane, jestliže tys ho odnesl, pověz mi, kam jsi ho položil, a já ho přenesu.“ Ježíš jí řekl: „Marie!“ Ona se k němu obrátila a zvolala hebrejsky: „Rabbuni!“ – to znamená „Mistře“. 
                                              /Jan 20,15-16/

Radost, kterou toto jitro prožila Máří Magdaléna v zahradě, ať i nás provází celý den. A ve chvílích, kdy snad pláčeme, nebojme se Pánu svěřit. Snažme se jej poznat po hlase!

1. čtení: Pís 3,1-4a nebo 2 Kor 5,14-17
žalm: Žl 63
evangelium: Jan 20,1.11-18

www.vira.cz

Zobrazeno 1015×

Komentáře

Matonick

Jak dobře v úryvku z Janova evangelia poznáváme Marii Magdalskou! Zdrcená žalem ze ztráty milovaného Ježíše stojí zoufalá a bezradná u prázdného hrobu. Mariin zrak je v ranním polosvětle zastřený zklamáním, smutkem a nevypověditelnou ztrátou. Teprve zvuk Ježíšova hlasu a oslovení jménem jí otevírá oči. Poznává Ježíše a získává novou naději a radost. Ona konečně slyší, vidí a věří! Její milovaný žije! A co víc, pověřuje ji posláním – má říci ostatním učedníkům: „Viděla jsem Pána“. To je svědectví, které jsme i my povoláni předávat světu. Ježíš už dříve řekl: „Já jsem dobrý pastýř a mé ovce znají můj hlas.“ Představte si na jejím místě sebe: hledáte Ježíše v tichu svítání, dáváte mu o sobě vědět, slyšíte, jak jeho hlas volá vaše jméno.

Matonick

Prosme, aby rostla naše důvěra k Ježíšovi a k tomu, k čemu nás volá. Slyšet a poznávat jeho hlas přináší radost. Zmrtvýchvstalý Ježíš nás posílá hlásat zprávu o jeho vzkříšení druhým. Co mně brání slyšet Ježíšův hlas? Marie je první hlasatelkou této dobré zvěsti. Zvuk Ježíšova hlasu a vyslovení jejího jména jí dává uvidět nově. Poznává Ježíše a je naplněna novou nadějí a radostí. I já mám šířit zprávu o velikém vítězství dobra nad zlem a života nad smrtí. Jak? Hlavně svým přístupem k životu a způsobem života. Dnešní text ukazuje cestu z temnoty nevíry přes částečnou víru až nakonec k víře dokonalé.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka