Denní zamyšlení s Písmem

26.1.2021 památka sv. Timoteje a Tita

26. 1. 2021 0:00
Rubrika: Nezařazené

V paměti mi ožívá, jak upřímná je tvoje víra.


Pavel, z vůle Boží apoštol Krista Ježíše, (aby hlásal) život slíbený v Kristu Ježíši, drahému synovi Timotejovi: Milost, milosrdenství a pokoj od Boha Otce a od Krista Ježíše, našeho Pána. Děkuji Bohu, kterému sloužím s čistým svědomím - jako už moji předkové - když na tebe pořád vzpomínám ve svých modlitbách dnem i nocí.                          /2 Tim 1,1-3/

Pavel se neostýchá dát průchod svým citům. Mohu mít radost, že texty současného papeže jsou podobně vroucí a čtivé. Kdypak jsem já odhalil své nitro dopisem nebo mailem těm, které mi Bůh svěřil?

1. čtení: 2 Tim 1,1-8
Žalm: Žl 96
evangelium: Lk 10,1-9
www.vira.cz

Zobrazeno 571×

Komentáře

Matonick

Apoštol Pavel při pobytu v římském vězení cítil, že jeho životní pouť se chýlí k závěru. Šíření evangelia však musí pokračovat dál. Rozhodl se proto pověřit svého učedníka Timotea, jehož v důvěryplném vztahu otcovského vedení nazývá milovaným synem (1 Tim 1,2 ), aby převzal jeho dílo. Před svou popravou rukama Římanů Pavel sepsal tento dopis, v němž ho vyzývá, aby i po jeho smrti v Božím díle pokračoval. Po tradičním pozdravu (1,1–2), díkůvzdání a modlitbě (1,3–4) Pavel nabádá Timotea, aby byl nadále Kristovým odvážným svědkem (1,5 –18). Sílu k tomu má čerpat jak z víry v Boží moc, tak ze samotného evangelia. K orientaci mu přitom poslouží kromě Pavlova vzoru též dobré příklady jiných učedníků.

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka