Denní zamyšlení s Písmem

18.6.2023

18. 6. 2023 0:00
Rubrika: Nezařazené

Bratři! Kristus v ten čas, když jsme ještě byli slabí, zemřel za bezbožníky.


Neboť jestliže jsme byli s Bohem usmířeni smrtí jeho Syna v době, kdy jsme s ním byli ještě znepřáteleni, tím spíše – po usmíření – budeme zachráněni jeho životem. Ba ještě více! Smíme se i chlubit Bohem skrze našeho Pána Ježíše Krista, protože skrze něho se nám nyní dostalo usmíření.
/Řím 5,10-11/

Dokážu být hrdý na své náboženství? Když si uvědomím, k jaké budoucnosti mi Kristus otevřel dveře, chci o něm svědčit! Slovem i životem. Jako poslaní apoštolové!

1. čtení Ex 19,2-6a
Izraelité vyšli z egyptského otroctví (asi 13. stol. př. Kr.) a třetího dne se ocitli pod horou Sinaj. Zde Bůh uzavírá s Izraelem smlouvu. Bůh nejprve připomene lidu, co pro něj učinil (náš text). Pak bude následovat Desatero (Ex 20). Text čteme pro zmínku o „království kněží“, na kterou naváže evangelium.
Žalm 100
Chvalozpěv vyzývá k předstoupení před Boha. Tato radostná výzva platí dnes nám, pokud chceme i my být lidem patřícím Bohu.
2. čtení Řím 5,6-11
Vstupujeme do středu úvahy svatého Pavla, který obsáhle vysvětluje smysl a význam ospravedlnění plynoucího z víry v Krista. Ospravedlnění, tedy možnost být s Bohem, neplyne z našich skutků či ze splnění nějakých norem. Jsme chybující hříšníci! Ale Bůh nás vysvobozuje činem Ježíše…
Evangelium Mt 9,36 – 10,8
Matouš nejprve popsal začátek Ježíšova života a jeho první veřejné vystoupení. Obsáhle informoval v Horském kázání o obsahu jeho zvěsti. Následně skupina lidí okolo Ježíše zažije první zázraky a teprve po tom Ježíš vyvolí ze skupiny apoštoly, které poprvé posílá hlásat evangelium. Desátá kapitola je věnována pokynům pro apoštoly
www.vira.cz
 

Zobrazeno 244×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka