Denní zamyšlení s Písmem

25.6.2023

25. 6. 2023 0:00
Rubrika: Nezařazené

Hrůza ze všech stran!


Ale Hospodin je se mnou jako silný bojovník; proto ti, kteří mě stíhají, padnou a nic nesvedou. Velmi budou zahanbeni, neboť ničeho nedosáhnou; bude to věčná hanba, nezapomene se na ni.
/Jer 20,11/

Jistota, že Hospodin je se mnou (viz 1.čtení) mě má povzbudit, kdykoli si uvědomím svoji slabost. On mě „nedeptá“, naopak: přátelství s Ním může povzbudit mé sebevědomí.

1. čtení Jer 20,10-13
Jeremiáš vystupuje v době krátce před babylonským zajetím (kolem roku 600 př. Kr.). Prorokuje zkázu Jeruzaléma, ale lidé to nesnesou. Kněz Pašchúr nechá Jeremiáše zavřít do klády. Jeremiáš je zasažen nepřijetím a pláče před Hospodinem. Uprostřed slov o vlastní bolesti však zaznívá jeho víra a důvěra v Boha.
Žalm 69
Žalm navazuje na téma předchozího textu. A také zde se objevuje naděje těch, kteří se opírají o Hospodina.
2. čtení Řím 5,12-15
Svatý Pavel v listě Římanům systematicky vysvětluje roli víry v procesu ospravedlnění před Bohem. Starý zákon ospravedlnění připisuje plně-ní předpisů Zákona. Ukázalo se však, že lidé nejsou schopni předpisy dodržet. Jakou roli zde hraje Boží milost?
Evangelium Mt 10,26-33
Ježíš si v desáté kapitole vyvolil dvanáct učedníků a vysílá je, aby šli a hlásali evangelium. K této příležitosti vyslovuje druhou velkou řeč, kterou nám evangelista Matouš zaznamenal. V druhé části desáté kapitoly předpovídá nepřijetí hlasatelů a vydání soudům.
www.vira.cz

Zobrazeno 303×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka