Denní zamyšlení s Písmem

24.12.2023

24. 12. 2023 0:00
Rubrika: Nezařazené

Zjednám ti veliké jméno, jaké mají ti největší na zemi.


Až se naplní tvé dny a uložíš se ke svým otcům, vzbudím po tobě potomstvo, které vzejde z tvých útrob, a upevním jeho království. Já mu budu otcem a on mi bude synem.
/2 Sam 7,12.14a/

Mohu snad i já udělat něco pro mého Boha, který se sám stal člověkem? Jen v tichosti a pokoře žasnout. Opravdu, není jiné náboženství na světě, které by se takto ztotožnilo s člověkem.

1. čtení 2 Sam 7,1-5.8b-12.14a.16
Po roce 1000 př. Kr. král David získal území celého Izraele. V 6. kapitole Druhé knihy Samuelovy se vypráví o přenesení archy úmluvy, která byla znamením Boží přítomnosti, do Jeruzaléma. Další kapitola mluví o jeruzalémském chrámu, který nazývá dům Boží. Slovo „dům“ v Bibli označuje nejen budovu, ale také rod či rodinu.
Žalm 89
Zaslíbení Davidovu potomkovi z prvního čtení má dosah až k nám. Na Ježíšovi se splnil Boží příslib a díky němu se i nám dostalo záchrany.
2. čtení Řím 16,25-27
Úplný závěr listu Římanům shrnuje poselství celé knihy. Pavel v řadě kapitol tohoto listu hájil, že spásu získáme nikoli za plnění předpisů Zákona, ale skrze uvěření v Krista a přijetí Pána Ježíše do svého života.
Evangelium Lk 1,26-38
Jediné Lukášovo evangelium popisuje tajemný začátek Ježíšova života. Právě v této chvíli Bůh naplňuje mnohá dávná zaslíbení. Maria odpovídá po vzoru starozákonních světců souhlasem, i když sama neví, co bude následovat.
www.vira.cz

 

Zobrazeno 304×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka