Denní zamyšlení s Písmem

14.1.2024

14. 1. 2024 0:00
Rubrika: Nezařazené

Ti dva učedníci slyšeli, co říká, a šli za Ježíšem.


Jan stál se dvěma ze svých učedníků. Pohlédl na Ježíše, jak jde kolem, a řekl: „Hle, beránek Boží!“
/Jan 1,35-36/

V naší přesycené společnosti je možná těžší zaslechnout hlas Hospodina. Galilejští rybáři nám mohou být vzorem. V ochotě zvednou se a jít…

1. čtení 1 Sam 3,3b-10.19
Následující příběh se odehrává na konci doby soudců někdy kolem roku 1050 př. Kr. Stárnoucí kněz Eli slouží ve svatyni, kde je archa úmluvy – znamení Boží přítomnosti. Eli a jeho synové se zpronevěřili Hospodinu. Bůh si vyhlédl jiného člověka, který bude provázet velké změny v Izraeli – začíná doba králů.
Žalm 40
Připravenost služebníka Božího je připravenost srdce. Ježíš s tímto postojem srdce razí novou cestu k životu pro každého z nás.
2. čtení 1 Kor 6,13c-15a.17-20
Po několik nedělí budeme číst 1. list Korinťanům. Tento dopis je sestaven z odpovědí na různé otázky. V 5. kapitole Pavel ostře kritizuje krvesmilstvo, které se v korintské církvi objevilo, a následující text na to navazuje jako typické Pavlovské zobecnění, v němž poukazuje na nejvyšší cíl našeho jednání.
Evangelium Jan 1,35-42
Liturgické texty nedělního cyklu B patří především Markovu evangeliu, ale na několika místech jsou doplněny evangeliem Janovým, jako právě dnes. Čteme o začátku Ježíšova veřejného působení. Je spojeno s povoláním apoštolů.
www.vira.cz

Zobrazeno 369×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka