Denní zamyšlení s Písmem

11.7.2009

11. 7. 2009 0:00
Rubrika: O Slově na den

Zůstaň u verš, který tě osloví. Pros o Ducha Božího, pros, aby tě vedl. Občas se přes den zkus zastavit a znovu se mu svěřit.


Ř 8,1-11

8,1 Nyní však není žádného odsouzení pro ty, kteří jsou v Kristu Ježíši,
8,2 neboť zákon Ducha, který vede k životu v Kristu Ježíši, osvobodil tě od zákona hříchu a smrti.
8,3 Bůh učinil to, co bylo zákonu nemožné pro lidskou slabost: Jako oběť za hřích poslal svého vlastního Syna v těle, jako má hříšný člověk, aby na lidském těle odsoudil hřích,
8,4 a aby tak spravedlnost požadovaná zákonem byla naplněna v nás, kteří se neřídíme svou vůlí, nýbrž vůlí Ducha.
8,5 Ti, kdo dělají jen to, co sami chtějí, tíhnou k tomu, co je tělesné; ale ti, kdo se dají vést Duchem, tíhnou k tomu, co je duchovní.
8,6 Dát se vést sobectvím znamená smrt, dát se vést Duchem je život a pokoj.  
8,7 Soustředění na sebe je Bohu nepřátelské, neboť se nechce ani nemůže podřídit Božímu zákonu.
8,8 Ti, kdo žijí jen z vlastních sil, nemohou se líbit Bohu.
8,9 Vy však nejste živi ze své síly, ale z moci Ducha, jestliže ve vás Boží Duch přebývá. Kdo nemá Ducha Kristova, ten není jeho.
8,10 Je-li však ve vás Kristus, pak vaše tělo sice podléhá smrti, protože jste zhřešili, ale Duch dává život, protože jste ospravedlněni.
8,11 Jestliže ve vás přebývá Duch toho, který Ježíše vzkřísil z mrtvých, pak ten, kdo vzkřísil z mrtvých Krista Ježíše, obživí i vaše smrtelná těla Duchem, který ve vás přebývá.

zdroj: jump.cho.cz

Zobrazeno 1394×

Komentáře

akrimka

Díky Pane za tato slova, "myšlenky těla jsou smrt, myšlenky Ducha jsou život a pokoj" to mi tedka dochází, že jsem na jednom serveru, kde teda moc pokoje nemám, asi tam přestanu přispívat:-)

Korka

8,9 Vy však nejste živi ze své síly, ale z moci Ducha, jestliže ve vás Boží Duch přebývá. Kdo nemá Ducha Kristova, ten není jeho.

floweret

8,10 Je-li však ve vás Kristus, pak vaše tělo sice podléhá smrti, protože jste zhřešili, ale Duch dává život, protože jste ospravedlněni.<br />
<br />
zaujalo mě, že Pavel to píše církvi v Římě a přesto (nebo právě proto) zmiňuje "Je-li ve vás Kristus" nebo "jestliže ve vás Boží Duch přebývá" a podobně... fakt to není automatické, že by člověk chodící do církve měl v sobě Ducha nebo patřil Kristu... Asi bychom se měli zamyslet nad tím, na základě čeho si myslíme, že v nás přebývá Bůh..<br />
... pokud Mu opravdu celým srdcem patříme, pak můžeme pevně stát na Jeho zaslíbení, že jsme ospravedlněni a budeme s Ním žít.

akrimka

no právě "pokud Mu patříme": jste jeho jedinečné vlastnictví...mé ovce slyší můj hlas a nic je nevtrhne z mojí ruky":)

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka