Denní zamyšlení s Písmem

29.7.2009

29. 7. 2009 0:00
Rubrika: O Slově na den

Někdy můžeš stát před úkolem, který je nad tvé síly a schopnosti, se kterým nemáš zkušenosti... Pokud tě do něčeho takového skutečně uvrtal Pán a nevyrobil sis jej sám, neboj se. On má dost moci k tomu, aby proměnil tvých pět chlebů a dvě ryby v dostatek jídla pro tisícový zástup.


Mt 14,13-21

14,13 Když to Ježíš uslyšel, odplul lodí na pusté místo, aby byl sám; ale zástupy o tom uslyšely a pěšky šly z měst za ním.
14,14 Když vystoupil, uviděl velký zástup a bylo mu jich líto. I uzdravoval jejich nemocné.
14,15 Když nastal večer, přistoupili k němu jeho učedníci a řekli: "Toto místo je pusté a je už pozdní hodina. Propusť zástupy, ať si jdou do vesnic koupit jídlo."
14,16 Ale Ježíš jim řekl: "Nemusejí odcházet; dejte vy jim jíst!"
14,17 Oni odpověděli: "Máme tu jen pět chlebů a dvě ryby."
14,18 On však řekl: "Přineste mi je sem!"
14,19 Poručil, aby se zástupy rozsadily po trávě. Potom vzal těch pět chlebů a dvě ryby, vzhlédl k nebi, vzdal díky, lámal chleby a dával učedníkům a učedníci zástupům.
14,20 I jedli všichni a nasytili se; a sebrali nalámaných chlebů, které zbyly, dvanáct plných košů.
14,21 A jedlo tam na pět tisíc mužů kromě žen a dětí.

zdroj: jump.cho.cz

Zobrazeno 1421×

Komentáře

JakubPavlusek

Pěkný text,přesně takhle jsem se cítil když jsem nastupoval na práci hrobaře a nakonec jsem se sám divil,co všechno vydržím=))

Ester

hele, to je nějaký divný:-), už aspoň potřetí během posledních necelých tří tejdnů slyším něco o chlebech a rybách...."dejte vy jim jíst":-) Od konference se to nápadně opakuje všude, kam se vrtnu:-) :-)

akrimka

Asi po nás Pán chce, aby jsme dali najíst (duchovně) těm chudým duchem, těm hladovým nevěřícím, kteří "nevědí co činí", to je abychom k nim přistupovali laskavě stejně jako to kdysi činil Náš Otec nám ...

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka