Denní zamyšlení s Písmem

14. 9. 2009

14. 9. 2009 0:00
Rubrika: O Slově na den

Jan 3,16 Neboť Bůh tak miloval svět, že dal svého jediného Syna, aby žádný, kdo v něho věří, nezahynul, ale měl život věčný.


Tak Bůh miloval svět... Na otázku, čím Ježíš převyšuje všechny proroky a významné lidi dějin světa, existuje dvojí východisko k odpovědi:   
On je vtělený Boží Syn.   
On za mne zemřel, aby mne vysvobodil od hříchu, je můj Spasitel.   
Pokud najdeš odvahu k vyznání, že Ježíš je tvůj Pán a v srdci věříš, že vstal z mrtvých, našel(našla) jsi spásu. Objev toho, jak Bůh miloval svět, že se zcela vydal, tě nenechá chladně a lhostejně dělat věci, které zraňují lásku Otce. Možná se v tvém srdci objeví sžírající otázka, která tě nenechá spát: Jak mohu lidem ukázat, že je Bůh má rád? Jak mohu dokázat, že je s námi?    Ježíš říká: "Kdo chce jít se mnou, zapři sám sebe, vezmi svůj kříž a následuj mne.“ To je jediná cesta, jak být pravdivý, když chci mluvit o Kristovu kříži. To je jediná cesta jak nenabízet náboženské fráze místo pravdivé odpovědi těm , kteří hledají naději.

Jen kdo věří Kristovu kříži, může dát světu naději. (Ladislav Boros)

Zobrazeno 1284×

Komentáře

coragio

...je těžké se zapřít, když jde o můj prospěch...je těžké být vždy jako první, který udělá krok kupředu...nezištně....ale je to pak nádhera. Chci se o to snažit. A hurááá do skutků :-) Držte se!

akrimka

Je těžké "zapřít sám sebe", nejsem si jistá, jestli jsem to někdy vůbec učinila, ale okolnosti snad člověka donutí a člověk pak volá Boha: "Pane pomož mi nést můj kříž" :-) A díky Bohu za to, aleluja!

floweret

tak to je fakt dobrá zpráva: každý kdo v Ježíše věří, bude spasen.. nikdo z těch, kdo se spoléhají na Něj, Jeho dílo na kříži, nikoli na sebe, nezahyne... Chvála Pánu!

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka