Denní zamyšlení s Písmem

11. 7. 2010

11. 7. 2010 0:00
Rubrika: O Slově na den

„Pane, ty víš všecko, ty víš také, že tě mám rád.“


15Když pojedli, zeptal se Ježíš Šimona Petra: „Šimone, synu Janův, miluješ mne víc než ti zde?“ Odpověděl mu: „Ano, Pane, ty víš, že tě mám rád.“ Řekl mu: „Pas mé beránky!“ 16Zeptal se ho podruhé: „Šimone, synu Janův, miluješ mne?“ Odpověděl: „Ano, Pane, ty víš, že tě mám rád.“ Řekl mu: „Buď pastýřem mých ovcí!“ 17Zeptal se ho potřetí: „Šimone, synu Janův, máš mne rád?“ Petr se zarmoutil nad tím, že se ho potřetí zeptal, má-li ho rád. Odpověděl mu: „Pane, ty víš všecko, ty víš také, že tě mám rád.“ Ježíš mu řekl: „Pas mé ovce! 18Amen, amen, pravím tobě: Když jsi byl mladší, sám ses přepásával a chodil jsi, kam jsi chtěl; ale až zestárneš, vztáhneš ruce a jiný tě přepáše a povede, kam nechceš.“ 19To řekl, aby mu naznačil, jakou smrtí oslaví Boha. A po těch slovech dodal: „Následuj mne!“

/J 21,15-19/

Ježíš dobře znal Petrovu slabost, znal jeho hřích i horlivost. U jezera Tiberiadského se Petra neptal, zda zachovává přikázání, chodí v sobotu do synagogy, … Podstatné pro něj bylo něco jiného. Zkus dnes Ježíši na férovku odpovědět i ty. Svěř mu touhy svého srdce, on je ten, který má moc v jediné vteřině Ti darovat srdce, které jej miluje.

zdroj: jump.cho.cz

Zobrazeno 1159×

Komentáře

marujanickova

Úžasné....prosím tě pane ať máme na paměti že nás máš rád...díky za dešní slovo =)

Marta7

Stačí chtít...dnešní příspěvek se mi moc líbí... "má moc v jediné vteřině Ti darovat srdce, které jej miluje." Pěkné, díky :)

ruzinka

toto evangelium mám moc ráda....

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka