Denní zamyšlení s Písmem

10.12.2019

10. 12. 2019 0:00
Rubrika: Nezařazené

„Jak pastýř pase své stádo, …březí ovečky šetrně vede.“


„Jak pastýř pase své stádo, beránky svou paží shromažďuje, v náručí je nosí, březí ovečky šetrně vede.“/Iz 40,11/

Jsi v Božích rukou. I když se Ti zrovna nedaří, On to má všechno pod kontrolou. Každé Tvoje úsilí, práce, touhy a přání mu nejsou lhostejné. Šetrně Tě vede ke společnému cíli.

1. čtení: Iz 40,1-11
žalm: Žl 96
evangelium: Mt 18,12-14

 

Zobrazeno 1280×

Komentáře

Matonick

Jedním z nejkrásnějších a nejpůsobivějších biblických obrazů Boha je obraz Dobrého pastýře. Poznáváme z něho, že Bůh s láskou pečuje o svůj lid a mocně zasahuje proti nepřátelům, kteří chtějí zničit jeho svobodu a důstojnost. Říká nám, že Bůh je bezpečným průvodcem na nesnadné a strastiplné cestě našeho života. Žijeme-li jako společenství Ježíšových učedníků, tedy v církvi, můžeme přímo zakoušet působení našeho Boha, který nás s pastýřskou péčí bere na svá ramena. To je základní důvod, proč musíme neustále hledat všechny, kdo se z jakéhokoli důvodu ocitli na okraji, nebo se ztratili.

Matonick

Modleme se: „Hledej mě, Pane, protože já hledám tebe. Hledej mě, najdi mě, pozdvihni mě, nes mě. Ty můžeš najít to, co hledáš. Ty jsi ochoten vzít na svá ramena to, cos našel. Neunavuje tě břemeno lásky. Proto přijď, Pane, neboť ty jediný můžeš přivést zatoulanou ovečku a ostatní ovečky spolu s tebou zaplesají nad návratem hříšníka. Přijď, abys uskutečnil na zemi spásu a v nebi radost (sv. Ambrož).

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka