Denní zamyšlení s Písmem

7.3.2020

7. 3. 2020 0:00
Rubrika: Nezařazené

„…buďte dokonalí…“


„Slyšeli jste, že bylo řečeno: 'Miluj svého bližního' a měj v nenávisti svého nepřítele. Ale já vám říkám: Milujte své nepřátele a modlete se za ty, kdo vás pronásledují.“ 
                                                            /Mt 5,43-44/

Napodobovat Boží lásku, která je nabízena každému člověku (včetně mě), i když si ji vůbec nezasloužíme.  
 


1. čtení: Dt 26,16-19
žalm: Žl 119
evangelium: Mt 5,43-48

Zobrazeno 1253×

Komentáře

Matonick

Bůh se svým národem uzavřel smlouvu a přikázal mu, aby celým svým srdcem zachovával jeho zákony a přikázání (viz. 1. čtení). Ježíš nám ukazuje, k jakému cíli tato poslušnost vede. Máme se stát Božími dětmi, abychom se podobali nebeskému Otci a byli dokonalí, jako je dokonalý on (viz. evangelium Mt). Kristus nám zjevuje, že se Boží dokonalost projevuje jako milosrdenství ke všem lidem. Směřovat k dokonalosti tedy znamená přizpůsobovat své srdce srdci Boha Otce, který všechny lidi – dobré i zlé, spravedlivé I nespravedlivé, vděčné I nevděčné – zahrnuje dobrem.

Matonick

Dokonalá láska se pozná podle toho, že nabízí ten nejvzácnější dar – odpuštění. Touto láskou nás Kristus miloval, když visel na kříži. A dal nám příklad i všechnu potřebnou milost, abychom se mu připodobnili. Neomezujme se tedy jen na to, co je přirozené, a nemilujme pouze ty, kdo se k nám chovají přívětivě - vždyť to je jen přirozená podoba lásky, kterou projevují ti, kdo dosud nepoznali tvář Boha Otce. My jsme přijali Boží zjevení a v překypující míře obdrželi milost. Nezakládejme si proto na zásluhách a nevyhledávejme žádné odměny. Sama Boží láska, která je vlita do našich srdcí, je pro nás tou nejvzácnější a naprosto nezaslouženou odměnou.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka