Denní zamyšlení s Písmem

10.4.2020

10. 4. 2020 0:00
Rubrika: Nezařazené

Přistupujme tedy s důvěrou k trůnu milosti


Přednesl s naléhavým voláním a se slzami vroucí modlitby k tomu, který měl moc ho od smrti vysvobodit, a byl vyslyšen pro svou úctu k Bohu. 
                                                  /Žid 5,7/

Pro jeho poslušnost jsem spasen, zachráněn. Nevzpouzím se však této záchraně? Opravdu nechci jeho „slzy vroucí modlitby“ zmařit svou lhostejností a neposlušností!

1. čtení: Iz 52,13 – 53,12
žalm: Žl 31
2. čtení: Žid 4,14-16; 5,7-9
evangelium: Jan 18,1 – 19,42

www.vira.cz

Zobrazeno 1605×

Komentáře

Matonick

O trpícím Hospodinovu Služebníkovi hovoří dnešní první čtení. O něm pronáší ústy proroka Izaiáše Hospodin své výroky, které nám zvěstují, že pro své utrpení bude vyvýšen do velké slávy a pro mnohé se stane zdrojem spásy. Prorok pak jménem celého společenství vyznává, že mnozí reagovali na bolest Hospodinova Služebníka nepochopením, které přerostlo z netečnosti v pohrdání a od slov odsouzení k potupě. Služebník však mlčí, když jej lidé pokořují a odsuzují na smrt. Podoben obětnímu beránku, poslušně nechal na sebe vložit hříchy druhých a mlčky je nesl. Teprve když dovršil svou smírnou oběť, pochopili ti, které svou obětí očistil, že se právě tím naplnil neproniknutelný Boží plán.

Matonick

Kdo je Hospodinův trpící Služebník , bezvýhradně oddaný a poslušný svému Otci. Je to Ježíš Kristus. Ten,který když sám sebe vydal na smrt a na kříži v bolestech a slzách umírá, úpěnlivě prosí Boha o podporu se slovy, kterými i budeme odpovídat na verše dnešního 31 žalmu: „Otče, do tvých rukou odevzdávám svého ducha“. A mnozí z nás si tuto odpověď Otci budeme opakovat po celý život a to i v hodině naší vlastní smrti. Úryvek z listu Židům ze 2. čtení nás přivede k přemýšlení o nekonečné hodnotě oběti, kterou Kristus přináší a kterou se zároveň stává. Ježíš před námi vystupuje v celé své vznešenosti, současně nám však zůstává stále nablízku a ukazuje nám cestu na naší pouti k Němu.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka