Denní zamyšlení s Písmem

22.4.2020

22. 4. 2020 0:00
Rubrika: Nezařazené

Tak Bůh miloval svět… 


Tak Bůh miloval svět, že dal svého jednorozeného Syna, aby žádný, kdo v něho věří, nezahynul, ale měl život věčný. Bůh přece neposlal svého Syna na svět, aby svět odsoudil, ale aby svět byl skrze něho spasen. Kdo v něho věří, není souzen; kdo nevěří, už je odsouzen, protože neuvěřil ve jméno jednorozeného Syna Božího. 
                                                    /Jan 3,16-18/

Chci myslet víc na ty, kdo se kvůli hlásání dostali do vězení. Těžkosti, spojené s životem z víry, se však nevyhnou ani mně. Utrpení nevinně vězněných ať mě povzbuzuje!

1. čtení: Sk 5,17-26
žalm: Žl 34
evangelium: Jan 3,16-21

www.vira.cz

Zobrazeno 2021×

Komentáře

Matonick

Událost o dočasném uvěznění apoštolů za hlásání Božího slova v Jeruzalémě, kterou popisuje dnešní první čtení, potvrzuje pravdivost tvrzení Písma o tom, že: „Boží slovo nemůže být spoutáno, a to, ani kdybychom pro Ně třeba i zemřít měli, budeme s Ním dál žít“ (srov. 2 Tim 2,9-11) . Uvěznění si už v první noci vězení ověřili, že mají mocného ochránce. Dočteme se v dnešním žalmu 34: „Jak ochránce se utábořil Hospodinův anděl kolem těch, kdo Hospodina ctí a vysvobodil je“. Bůh chrání ty, kdo hlásají evangelium. Celý text čtení je proniknut jemným humorem. Zmatek židovské velerady, který mezi nimi nastal, když jim stráž oznámila, že apoštolové místo aby „seděli“ ve vězení dokonce znovu učí v chrámu lid, jsou dalším důkazem, že Bůh má smysl pro humor.

Matonick

Kdo může zastavit Boží slovo? Bůh koná zázraky, aby jeho zvěstovatelé mohli hlásat slovo života. Člověk uvažuje: Proč tomu tak mnohdy není i v dnešní době? Nezapomeňme, že Pán nechrání zvěstovatele svého slova před uvězněním, ale že je dříve či později osvobozuje. Někdy je šíření Božího slova bráněno jednu noc, jindy celé roky nebo desetiletí. Boží slovo však bez ohledu na jakékoli překážky neohroženě postupuje dál – „až na konec světa“. Těm, na které dolehly útrapy komunismu, se zdálo, že doba víry už skončila. Budoucnost byla zahalena temnotou. Pak se nečekaně všechno změnilo. Podobná situace se v dějinách církve opakovala už vícekrát. Dodnes tak prožívá církev řadu uvěznění a osvobození. Pán ty, kdo hlásají jeho slovo, doprovází a různým způsobem vysvobozuje.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka