Denní zamyšlení s Písmem

24.3.2024 Květná neděle

24. 3. 2024 0:00
Rubrika: Nezařazené

Požehnaný, který přichází ve jménu Páně!


Přivedli oslátko k Ježíšovi, přehodili přes ně své pláště a on se na ně posadil. Mnoho lidí prostíralo na cestu pláště, jiní zase větvičky, které nařezali na polích.
Průvod /Mk 11,7-8/

I já chci rozložit před svého Pána pláště mých radostí i těžkostí, chci jeho cestu lemovat květinami a doprovázet jej ve Svatém týdnu. Budu při něm stát ještě vroucněji, protože vím, jak příběh skončí!

1. čtení Iz 50,4-7
Čteme o zaslíbení Izraelitům v babylonském zajetí. Od 49. kapitoly mluví prorok o „Hospodinově služebníku“, který vysvobodí zajatý lid.
Žalm 22
Tento žalm se Pán začal modlit na kříži. Mluví o nesmírné bolesti, ale v závěru žalmu přichází v textu změna – Bůh vítězí. Poslední verše dojdou naplnění při Vzkříšení.
2. čtení Flp 2,6-11
Svatý Pavel povzbuzuje křesťany, aby v pokoře sloužili jeden druhému. Cituje jeden z prvních křesťanských hymnů. Jde o výklad významu Ježíšovy smrti. Boží Syn přijal lidskou podobu, ponížení a smrt jako způsob, jak zachránit člověka a ukázat míru Boží lásky! Klíčové je slovo poslušnost.
Evangelium Mk 14,1 – 15,47
Evangelista Marek věnuje pozornost nejen průběhu událostí, ale i vyznání víry: pohanský setník pod křížem je první člověk Markova evangelia, který na základě toho, co zažil, vyznává: „Tento člověk byl opravdu syn Boží!“
www.vira.cz

Zobrazeno 583×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Ondřej Válka